Thursday, July 22, 2010

Pengenalan Pemasaran Affiliate

video

Sekarang, kita sudah memasuki alaf baru dalam komunikasi. Kita boleh berkomunikasi dengan sesiapa sahaja yang kita mahu walau di mana mereka berada. Begitu juga dengan perniagaan. Setiap hari, semakin banyak syarikat perniagaan telah melebarkan sayap menerusi ruang komunikasi tanpa had ini iaitu internet.

Syarikat dalam negara boleh menjual barangan mereka ke pasaran luar tanpa perlu menambah pusat operasi di luar negara. Bagi pemilik perniagaan yang bijak, mereka akan melantik affiliate untuk mempromosi produk mereka di pasaran luar negara atau dalam negara.Di sinilah, anda memainkan peranan anda, bekerja dengan syarikat yang bijak dan memperoleh komisyen bagi setiap jualan.

Paling menarik, anda sebagai affiliate tidak terikat untuk bekerja dengan satu syarikat sahaja, anda boleh bekerja dengan 100 atau lebih syarikat dan memperoleh komisyen bagi setiap jualan. Kita bebas untuk memilih produk mana untuk kita promosikan.

Kelebihan sebagai affiliate adalah kita bebas untuk melakukan pekerjaan pada bila-bila masa yang kita suka. Malahan, pemilik perniagaan tidak boleh memaksa kita untuk bekerja dan setiap hari mereka akan memujuk kita untuk bekerja untuk mereka dengan memberi tips dan bantuan untuk kita melakukan promosi.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang Pemasaran Affiliate, sila klik link yang disediakan dibawah ini:

Monday, May 10, 2010

Pendapatan Blogger RM1200 Sebulan, Tidak Mustahil!!

Masalah kekurangan idea untuk menulis blog memang satu masalah yang biasa bagi hampir
kesemua blogger.

Terutamanya kepada blogger baru. Jika kita tiada idea untuk menulis, tiada lah entri baru.
Kesannya ialah, apabila terlalu lama blog tiada entri-entri terkini.

Sebab tu, jika anda rajin membaca blog orang lain anda akan mendapati entri-entri seperti;

"sudah lama blog ni tak berupdate"
"Dah bersawang blog ni"
"Dah berhabuk..." dan sebagainya.


Dalam entry ini, saya akan kongsikan satu cara kepada anda, untuk memastikan anda sentiasa tidak ketandusan idea.

UPDATE Aktiviti Anda di dalam blog. Tidaklah semua entri, tapi, cukuplah
dijadikan cerita atau entri terbaru pada blog anda.

Anda boleh kongsikan pengajaran yang anda dapat daripada aktiviti anda tadi.
Contohnya, anda baru balik bercuti. Anda boleh cerita pengalaman percutian anda.
Anda boleh kongsikan gambar-gambar, video dan kalau boleh, cerita-cerita yang menarik.

Tahukah anda, dengan hanya mempunyai blog, anda boleh mendapatkan pasif income??

Pasif Income - RM1200 sebulan tidak mustahil

Jika anda seorang blogger,
anda mungkin pernah terdengar tentang;
Menjana pendapatan dengan blog.

Ianya memang tidak mustahil.
Malah, memang ada sebuah panduan
di luar sana yang mendedahkannya.

Saya rekomenkan, produk Aku Seorang Blogger kliksini

Ok. Anda berblog, kerana anda ingin
kongsikan pendapat anda, pemikiran anda,
apa yang anda nampak dan kerana kebebasan
bersuara.
Dengan stratergi yang betul, anda
berjaya memperoleh sejumlah pelawat
yang konsiten.
Daripada situ, anda mula memperoleh
side income. Pendapatan sampingan.
RM20 ke RM50 sebulan. Mungkin melalui pengiklanan
seperti Adsense, Nuffnang atau Innity.

keterangan lanjut sila kliksini

P.s: Jangan lupa Belajar Menulis Blog. kliksini

Saturday, May 1, 2010

Pelaburan Emas Lebih Menguntungkan Berbanding Pelaburan ASB?


Tahukah anda, bahawa kebanyakan dari kita beranggapan pelaburan di ASB adalah yang paling selamat, dipercayai dan amat menguntungkan.

Jadi, bila ada duit, semuanya kita laburkan di ASB. Dengan keuntungan dividen 8-10% pada setiap tahun, ianya memang LUMAYAN. Labur RM 10,000 dapat untung RM1000! memang untung..

Akan tetapi, jika saya beritahu anda bahawa ada pelaburan lain selain dari ASB yang lebih menguntungkan, anda percaya?

Pelaburan apa? Betul ke ada pelaburan yang lebih menguntungkan dan selamat seperti ASB?

Ya, ada! Iaitu melalui pelaburan EMAS. Sebenarnya pelaburan emas ini sudah wujud lama. Cuma kita saja yang tidak menyedarinya.

Tahukah anda bahawa dengan melabur melalui pelaburan emas, keuntungan yang boleh diperolehi adalah lebih TINGGI.

Bagaimana?

Tahukah anda bahawa harga emas sentiasa menaik dari tahun ke tahun. Sebagai contoh, dari tahun 2006 ke 2007, dicatatkan kenaikan harga emas adalah sebanyak 33.3%. Wah sangat tinggi bukan? Jika ASB sekalipun, keuntungan paling tinggi yang boleh anda perolehi adalah dalam 10% setahun.

Tetapi pelaburan emas mampu mencapai 2 kali ganda daripada itu. Oleh sebab itu anda perhatikan tokey-tokey emas semakin kaya. Inilah sebabnya! Kliksini


Bagaimana hendak melabur dengan emas?

Ianya sungguh mudah. Anda sendiri boleh melabur tanpa menggunakan orang tengah. Anda sendiri yang akan mengawal keuntungan anda.
Terdapat beberapa cara/teknik mudah dalam pelaburan emas ini yang boleh dimulakan oleh anda.

Oleh sebab itulah, satu pendedahan ekslusif mengenai pelaburan emas ini diterbitkan buat pertama kalinya di pasaran Malaysia. Ianya diterbitkan oleh gabungan seorang IM, seorang pelabur emas dan juga seorang pakar pelaburan dalam emas ini.

Jika anda berminat untuk mengetahuinya, sila layari web rahsia emas tersebut kliksini



Monday, April 26, 2010

Amaran!! Jangan Buat Duit Di Internet Jika Tiada ilmu!!



Setiap hari ada sahaja skim-skim internet yang muncul di internet ini, setiap hari jugalah ada sahaja mangsa-mangsa yang menyertainya. Kebanyakkannya, mereka yang terdesak memerlukan wang, dan disebabkan itulah mereka menyertai skim-skim ini.

Kenapa jadi begini? Kawan-kawan sekalian, janganlah anda mempercayai email-email spam yang masuk di dalam inbox anda yang mempromosikan skim-skim buat duit di internet. (email spam bermaksud, email yang diterima tanpa anda kehendaki, tidak mengenali siapa diri penghantar, tidak pernah mendaftarkan email anda untuk menerima email daripada mereka dan lain-lain.

Tidak di nafikan, saya juga pernah menyertai skim-skim ini, dan saya mengaku ketika itu saya tiada ilmu tentang perniagaan internet kerana saya sangkakan skim-skim inilah yang dinamakan perniagaan internet atau buat duit di internet. Tetapi ia adalah skim-skim yang akan mengkayakan pihak penganjur sahaja dan sudah semestinya bukan perniagaan internet yang sebenar!!

Baiklah, sekarang saya ingin berkongsi kepada anda semua, untuk pengetahuan anda semua saya adalah seorang usahawan internet. Saya menjalankan perniagaan internet dan sudah semestinya buat duit di internet.

Apakah yang dimaksudkan dengan perniagaan internet?

Pengguna internet menjadikan internet sebagai platform untuk berurusniaga sama ada menjual produk fizikal, digital atau menawarkan perkhidmatan kepada pelawat yang berminat.

dan bukannya mendaftarkan diri, dan membayar pendaftaran ahli, promosikan pada kawan-kawan, ajak sertai sama, sampai bila?? Apakah produk yang didagangkan? Dan ini sudah terbukti bukan perniagaan internet. Renung-renungkanlah.

Saya juga menjalankan perniagaan MLM berasaskan produk kesihatan menerusi internet, sudah semestinya ada produk yang didagangkan. Sudah pasti ini juga adalah perniagaan internet.

Kawan-kawan sekalian, tahukah anda blog juga boleh menghasilkan pendapatan? Ya!! Anda juga boleh buat duit dengan blog anda. Jadi, jangan lepaskan peluang!!

Kepada mereka-mereka diluar sana, saya harap, penulisan artikel saya ini akan menyedarkan anda untuk tidak menyertai skim-skim di internet. Jika anda benar-benar ingin menceburi bidang perniagaan internet, anda sebenarnya boleh memulakannya tanpa modal.. Ya!! Saya dahulu bermula tanpa modal. Modal yang sebenar adalah ilmu, tanpa ilmu saya juga tidak akan merasa duit daripada internet.

Nasihat saya, dapatkan ilmu sebelum anda menjalankan perniagaan internet. Jika anda berminat serta serius untuk menjalankan perniagaan internet..

Dapatkan Ebook 7 Langkah Mudah Buat Duit Di Internet. Sudah semestinya pelaburan yang berbaloi-baloi. Keterangan lanjut Kliksini




Monday, April 19, 2010

Apa yang membezakan newbie dan pro dalam pemasaran Internet?

Salam hormat..
Kawan-kawan sekalian.
Apa yang membezakan newbie dan pro dalam pemasaran Internet?
Bagi saya hanya satu sahaja perbezaannya. 
Yang newbie susah nak buat duit, yang pro pula macam petik jari sahaja.  That's the difference. Perbezaan yang mudah, tetapi membezakan yang berduit dan yang tidak. 
Perbezaan yang sepatutnya boleh didekatkan tetapi tidak.  Mereka memberi 16060 alasan kenapa mereka tidak berjaya.  
Ada yang berkata mereka tidak pandai.  
Ada yang berkata mereka tidak ada modal.  
Ada yang memulakan syarikat US50 juta dengan hanya wang modal US$500. Ada juga yang memulakan perniagaan online mereka dengan meletakkan kedai mereka di Blogspot. Dan ada pula yang menerbalikkan website untuk keuntungan.  
Mereka mempunyai satu persamaan. Mereka berusaha. Usaha dalam Internet tidak semestinya perlu meluangkan masa 3 jam sehari. Kadang-kadang 1 jam pun dah cukup.  
Macam mana kalau gagal? Standard. Kalau tak pernah gagal tu, memang tak pernah berjaya.   
Sandra Bullock pernah berkata, "I have to fight every single day to live my true life."  
Jika anda tahu dalam hati anda bahawa anda nak mencari duit di Internet, saya harap anda tidak akan berputus asa.  
Saya gagal entah berapa banyak kali dalam pelbagai usaha saya untuk berjaya di Internet. Adsense la, affiliate marketing la, macam-macam.  
Memang frustrating. Rasa bengang habis masa tengok akaun bank. Bilalah duit nak masuk ni? Heh.  
Entah macam mana, saya terjumpa seseorang mamat bernama Syed ni. Dia seorang newbie di Internet, tapi dalam masa 30 hari je, dia dah jana RM5 ribu lebih. Tak puas hati betul. Dalam masa 2-3 minggu lepas saya tengok dia muncul di satu forum ni, dia pun keluarkan panduan.  
Saya pun dapatkan panduan dia dan tengok apa yang hebat sangat.  Saya betul-betul nak sangat dia salah, saya pergi apply semua yang dia tulis dalam panduan tersebut.
Hasilnya? 
Amat memberangsangkan. Saya tak sangka pun saya pun boleh buat duit dengan cara dia.  Nama panduan tersebut ialah Rahsia Flippa dan ramai orang telah berjaya menggunakan panduan ini. 
Saya tidak tahu pasal anda tapi kalau ramai orang berjaya, saya rasa ianya mungkin sesuai dengan anda.  Ianya terbukti berkesan, tapi tidak semua orang sesuai. Cuba anda tengok sales letter yang ada di laman webnya dan dapatkan kalau anda rasa ianya dapat membantu anda.  
Klik URL di bawah untuk mendapatkannya.
http://remajablogger.com/rahsiaflippa  
Semoga anda berjaya.  
P.S Kemungkinan harganya akan naik lagi.
RUANGAN INI DITAJA OLEH

Saturday, April 10, 2010

TERGEMPAR!! Susah Sangat Ke Bisnes Internet Ini?

Salam hormat,


Saya harap kawan-kawan semua sihat, seperti biasa, terima kasih saya ucapkan kerana sudi mengunjungi blog saya ini ye.. Hari ini saya nak berkongsi sedikit tentang seorang usahawan internet yang telah berjaya menghasilkan pendapatan dengan perniagaan internet sebenar!! Beliau ialah En Dlie.

Untuk pengetahuan anda semua En Dlie.. adalah pemilik ebook
"Pakej Panduan Bisnes Internet Profesional" ada memaklumkan kepada saya...


Ramai yang mengadu dan mengeluh kepada beliau kerana GAGAL di dalam bisnes internet mereka. Rata-ratanya tidak berjaya membuat jualan sama ada produk sendiri mahupun produk affiliate.

Adakah anda juga menghadapi masalah ini?

Jika YA, mari saya ceritakan satu kisah benar yang perlu anda semua hayati...

Pada tahun 2004, seorang pemuda baru mula bekerja di sebuah agensi jabatan kerajaan dengan pendapatan bersih pada ketika itu hanyalah sekitar RM600. Pada waktu itu, tangga gaji kerajaan belum lagi dinaikkan.

Beliau sedar bahawa gaji sebanyak itu hanya cukup-cukup makan sahaja. Agak sukar untuk menyimpan. Apatah lagi untuk memiliki sebuah kereta, pastinya duit gaji habis macam tu sahaja.

Bermacam-macam MLM beliau sertai dengan tujuan untuk mencari pendapatan lebih, namun kesemuanya GAGAL. Agak sukar untuk menaja orang pada ketika itu.

Kemudian, pada pertengahan tahun 2005 beliau mendapat tahu bahawa internet boleh memberikan pendapatan sampingan yang lumayan setelah beliau membaca buku Dr. Irfan Khairi.

Selama 6 bulan beliau memahami selok belok bisnes internet dan banyak membuat kajian serta maklumat tambahan di internet.

Akhirnya, pada tahun 2006 beliau memulakan bisnes internet pertama dengan menjual produk sendiri dalam bentuk CD. Namun, selama 3 bulan beliau tidak mendapat sebarang hasil walau 1 sen pun!

Hanya pada bulan ke-4 barulah beliau mendapat RM30 yang pertama daripada internet! Seterusnya selama 4 bulan beliau memperoleh pendapatan sekitar RM90 hingga RM120 sebulan.

Pada bulan ke-8, produk beliau tidak lagi ada pembeli. Dalam erti kata lain, tidak lagi laku!

Beliau terus menutup operasi bisnes internet. Pada mulanya memang beliau berputus asa, tetapi apabila semakin ramai yang menceburi bisnes internet dan muncul beberapa nama yang berjaya, beliau tekad untuk memulakannya sekali lagi.

Hampir 18 bulan sepanjang penutupan operasinya, beliau mengkaji dan melakukan banyak try & error bagi setiap ilmu bisnes internet yang beliau perolehi sama ada secara berbayar ataupun percuma.

Maka, pada penghujung tahun 2007, beliau memulakan sekali lagi bisnes internet dengan menjual produk MRR pula dengan menggunakan segala pengetahuan yang diperolehi sepanjang 18 bulan tersebut.

Akhirnya beliau berjaya menjual produk tersebut sebanyak 112 unit! Satu pencapaian yang amat membanggakan bagi seorang usahawan internet yang baru melangkah pada ketika itu.

Hari ini, beliau telah berjaya.. berjaya memiliki sebuah bisnes internet yang memberikan income sampingan sebanyak 4-5 angka sebulan!

Kawan-kawan serta pengunjung sekalian... beliau yang saya maksudkan ialah En Dlie. Segala rahsia kejayaan beliau telah dibukukan dalam sebuah ebook iaitu...




Sekiranya anda semua mahu berjaya seperti mana En Dlie, ebook ini akan membantu anda untuk membina empayar bisnes internet dengan pantas!

Untuk maklumat lebih lanjut, kliksini

P.s: Dah macam cerita sedih la plak. ahaks..



Wednesday, April 7, 2010

102 Posisi Sex Unik untuk Dipraktikkan

Adakah anda dan pasangan anda sudah jemu dengan posisi-posisi seks yang sama setiap kali berasmara?

Memperkenalkan 102 Posisi Seks Unik Yang Di Ambil Dari 4 Kitab Amalan Seksual Kuno Dan Dibukukan Dalam Satu Pakej Berkualiti Tinggi !!!

Saya berjanji setelah anda selesai membaca apa yang ingin saya sampaikan kepada anda, kehidupan seksual anda bersama pasangan anda akan bebas dari belenggu kebosanan.

Saudara dan Saudari,

Izinkan saya mengambil masa 1 minit dari masa anda untuk bertanyakan soalan-soalan di bawah,

Ya
Tak Pun
Adakah anda dan pasangan anda jemu dengan posisi-posisi seks yang sama setiap kali berasmara? Asyik-asyik missionary, doggy style, isteri kat atas..?
Adakah anda dan pasangan anda ingin mencuba posisi-posisi baru dalam hubungan seks tapi tidak tahu dari manakah sumber untuk mendapatkan ilmu tentang posisi-posisi tersebut? Kat mana ye?
Adakah Isteri atau Suami anda mula menunjukkan faktor-faktor kebosanan setiap kali bersama kerana tiada pembaharuan dalam hubungan kelamin anda. benda yang sama je setiap kali.

Jika anda menjawab "Tak Pun" untuk semua soalan di atas, sila tinggalkan laman web ini kerana anda tidak perlu ilmu berasmara dari 4 kitab kuno yang mengandungi 102 posisi seks dengan penerangan dalam Bahasa Melayu yang ingin saya berikan.

Jika kesemua jawapan anda untuk soalan di atas ialah "Ya", anda telah menjumpai satu ilmu yang tidak pernah didedahkan dalam Bahasa Melayu untuk anda terokai bersama pasangan anda.

Memperkenalkan Kamasutra Bergambar versi Bahasa Melayu, ebook yang pertama seumpamanya di Malaysia.

Ebook Kamasutra Bergambar versi Bahasa Melayu

Untuk keterangan lanjut kliksini